Brocante spiegel

Het woord brocante is een Frans woord en het betekend in het Nederlands tweedehands. Dit wil niet zeggen dat alle Brocante spiegels tweedehands zijn. Dit betekend dat de meubels er uitzien alsof ze al lang bestaan. Ze hebben dan bijvoorbeeld een afgeschuurd effect, zodat het net lijkt alsof ze al een langere tijd oud zijn. Het materiaal hout wordt vaak gebruikt voor de lijsten van de spiegels, omdat dit een klassieke en unieke uitstraling geeft aan de spiegel.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een Brocante spiegel?

Als je een Brocante spiegel aan wilt schaffen is het belangrijk dat je er op let dat de andere meubels in je woning hier ook bij passen. Het is mooi als je andere meubels en accessoires ook binnen deze stijl vallen. Als dit nog niet het geval is en je wel graag een Brocante stijl in je woning wilt kun je ook gemakkelijk je oude meubels pimpen. Je kunt ze dan een Brocante look geven door bijvoorbeeld het hout te schuren. Zo creëer je al een doorleefd uiterlijk in je meubelstuk en past het goed bij de Brocante woonstijl. Ook de kleuren moeten combineren. De kleur van de lijst van je spiegel moet passen bij de andere kleuren in je woning.

Welke verschillen zijn er?

Brocante spiegels zijn er natuurlijk in verschillende soorten. Ze hebben vaak een van de volgende kleuren: wit, zwart, goud of zilver. Ook bestaan ze in diverse maten. Je hebt grote spiegels, die zijn handig voor in de slaapkamer of badkamer. Maar je hebt ook kleinere spiegels, deze spiegels zijn juist weer handig als je meer details wilt zien. Denk bijvoorbeeld aan het opdoen van make- up, dan is het handig als je je gezicht van dichtbij kunt bekijken. Voor iedereen is er dus wel een Brocante spiegel die bij hem/haar past.