De beste wasdroger uitzoeken voor thuis

De was doen is een dagelijkse bezigheid. Vooral als je een groot gezin of kinderen hebt die veel sporten en buitenspelen, zul je veel wassen draaien. De geur van frisse was is fijn, maar het enige nadeel is dat het altijd een lange tijd moet drogen. Het meest milieuvriendelijke is om het buiten of binnen op te hangen, echter heeft niet iedereen daar plek voor. Dan is een wasdroger een uitkomst. De grote vraag is nu: hoe kies je de beste wasdroger? In deze blog kom je daar achter!

Type wasdroger

Er bestaan drie verschillende soorten wasdrogers. Allemaal drogen ze de was natuurlijk, maar wel ieder op z’n eigen manier. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een warmtepompdroger, deze is het meest energiezuinigst. Het apparaat maakt gebruik van hergebruikte warmte en is daarom de milieuvriendelijkste soort van de drie. Ook droogt deze op een lage temperatuur, waardoor hij minder energie verbruikt. Een bijkomend voordeel is dat je kleding ook nog eens langer mooi blijft. Daarnaast heb je ook nog de luchtafvoerdroger en de condensdroger. De luchtafvoerdroger kun je alleen installeren als je de hele lucht ook daadwerkelijk naar buiten kunt afvoeren. Deze wasdrogers zijn goedkoper en sneller dan eerstgenoemde, echter slurpen ze energie. Laatstgenoemde wasdroger laat de natte kleding condenseren en het vocht wordt opgevangen in een bak, die eens in de zoveel tijd geleegd moet worden.

Geluid

Een wasdroger maakt lawaai, soms veel lawaai. Niet iedere droge droger is dus geschikt. Het ligt aan het type en het merk hoeveel geluidoverlast je kunt ervaren. Dit staat allemaal op de energielabel van de wasdroger. Een relatief stille droger produceert ongeveer 63 tot 65 decibel. Waar het apparaat ook staat, zorg dat het niet al te dicht bij je woonruimte (zoals een slaap- of woonkamer) is, want hier zul je overlast door ervaren.

Een wasdroger uitzoeken doe je niet zomaar. Je moet ook kijken naar het aantal personen in jouw huishouden, hoeveel je wast en wat het meest praktische is voor jou. Overigens is het natuurlijk ook belangrijk om het klimaat in acht te nemen. Op https://debeste.com/ vind je meer informatie over hoe je de beste wasdroger kiest.