industriele eetkamerstoel

De diverse en meest gebruikte interieurstijlen

Interieurstijlen aanhouden en variëren binnen deze stijlen

We hebben drie hoofd interieurstijlen. Dit is het landelijk, klassiek en modern interieur. Bij deze stijlen kun je oneindig combineren en creatief te werk gaan. Tegenwoordig zien we ook vaak landelijk-modern, modern-klassiek en uiterst strak en modern anno 2021. Onder moderne stijlen valt een industrieel interieur. Denk aan het plaatsen van een industriele eetkamerstoel. Onder klassiek zien we vintage of een paleisachtige interieurstijl met golvende patronen. Klassieke interieurs zijn nostalgisch en brengen je een beetje terug naar vroeger. Denk aan woningen uit de 18e en 19e eeuw. Bij landelijke interieurs spreken van van boerderijstijlen en veel hout en natuur objecten. Ook woningen met veel planten, bamboe, rieten manden en opbergkisten vallen onder landelijk. Je kunt alle drie de stijlen combineren waardoor jouw interieur een bourgondische touch krijgt.

industriele eetkamerstoel

Landelijk interieur

Oude boerderijen worden tegenwoordig opgeknapt met moderne meubels naast dat de oude traditionele boerderij onderdelen grotendeels worden behouden. Bij landelijke interieurs zien we veel stof en hout. Veelal worden lichte, witte en beige tinten gebruikt. Objecten zijn melkflessen, schilderijen van koeien, rieten lampen, robuuste houten tafels, houten vloeren en houten balken aan het plafond. Ook een oude staldeur is een prachtig decoratief object voor een landelijk interieur. Ramen zijn vaak in vierkante en ruit-achtige vormen. Op vloeren zien we zowel hout als kleine vierkante tegels. Bij landelijk modern kun je denken aan bohemain, natuur, tafels van doorgezaagde boomstammen, de industriële eetkamerstoel en open kasten met hangplanten en oude muren van bakstenen samen met beton. Landelijk industrieel is tegenwoordig in de mode. Hierbij zie je industriële lampen van staal, stalen poten, stellingkasten, leren banken of stof en industriële tafels van gerecycled eikenhout bijvoorbeeld. Gedecoreerd met planten, riet, boomstam, hout, betonnen gietvloeren of eco-tuinen in flessen.

Modern interieur

Moderne interieurs zijn veelal strak. Kleuren als zwart, grijs, wit, olijfgroen en beige komen veel terug. Ook zien we veel natuursteen en strakke afgewerkte meubels. Denk aan tafels en tv meubels met een glanslaag, beton-cire wanden, gietvloeren, natuursteen tegels, natuursteen wanden, witte gepleisterde wanden, strak afwerkte plafonds en spotjes of moderne strakke lampen. Ook eikenhout en industriële meubels zien we veel in moderne interieurstijlen. Grote strakke egale ramen komen steeds weer terug in deze stijl samen met een strakke langwerpige sfeerhaard die is ingebouwd in de binnenhuis architectuur. In een moderne woning is veel in harmonie en balans. Meubels zijn als ware onderdeel van de wanden. Moderne interieurs zijn minimalistisch, professioneel en zakelijk. Maar kleine aspecten die je toevoegt kunnen voor veel sfeer zorgen. Ook een industriele eetkamerstoel kan in moderne interieurs goed passen.

Klassiek interieur

Klassieke interieurs bestaan tegenwoordig uit luxe stijlen met een tijdloze touch. Deze stijl is iets van vroeger maar wordt ook met moderne dingen gecombineerd. Klassieke interieurs doen het goed met sfeerhaard in een oude schouw, chesterfield banken, visgraat vloeren, kroonluchters, marmer vloeren, standbeelden, boekenkasten, lijst-achtige wanden, stoelen met golvende pootjes, een piano en ornamenten op de wanden en aan het plafond. Denk aan een 17e eeuws paleis. De kleuren die veel worden gebruikt zijn goud en zilvertinten samen met wit en beige. De stoffen zijn luxe en alle stukken worden op een stijlvolle deftige manier getoond.