Een sinaasappel plant binnen

Sinaasappelbomen zijn schitterend en brengen prachtig groen en heerlijk geurende bloemen in je huis. Tenzij je in een klimaat leeft waar citrusbomen het hele jaar door buiten kunnen staan, hoef je je geen zorgen te maken of je citrusboom vruchten zal geven. Echter in koude klimaten zal je een sinaasappelplant binnen moeten zetten als je wilt genieten van de oranje vruchten. Een sinaasappel plant binnen laten groeien is erg makkelijk als je weet hoe dit moet. We bespreken in dit artikel hoe je het best voor je sinaasappel plant binnen kunt zorgen.

Hoe verzorg je een sinaasappel plant binnen?

Om een sinaasappelboompje te verzorgen heb je geen kas of speciale zonkamer nodig. Het enige dat je nodig hebt is een raam dat voldoende daglicht krijgt. Wanneer de plant binnen staat, wil je graag helder indirect zonlicht voor ongeveer 6 tot 8 uur per dag. Zet de pot met de sinaasappel plant binnen bij een raam dat indirect zonlicht vangt. Ze houdt wel van zonlicht dus zet haar in een van de lichtste kamers van het huis. Een raam dat op het zuiden en of westen gericht is vindt de sinaasappel plant prettig. Als je de plant bij een raam zet waar zij veel direct zonlicht vangt, kan het zijn dat zij in hete zomers haar bladeren verbrand.

Kies voor je sinaasappel plant binnen een bloempot dat gemaakt is van niet-poreus materiaal zodat het wat vocht kan vasthouden. Deze potten zijn daarnaast lichter zodat het makkelijker voor je is van de plant van binnen naar buiten en vice versa te verplaatsen. Kies je voor een terracotta of keramische pot, houdt dan goed in de gaten of de aarde van de plant niet uitdroogt.

Plantenvoeding voor de sinaasappel plant binnen

De boom wordt gezien als een tropische plant en heeft daarom veel voedingsstoffen nodig om te kunnen groeien. Voed je sinaasappel plant binnen met een vloeibare voeding die geschikt is voor citrusbomen. Doe dit één maal per week.