Een tuinkamer, serre of uitbouw, de verschillen

Denk je er wel eens aan om wat extra leef ruimte aan je woning toe te voegen? Dan ben je waarschijnlijk wel bekend met de mogelijkheden van een uitbouw, serre of tuinkamer. Deze drie manieren wat ruimte toevoegen aan het huis verschillen van elkaar en wij zullen deze kort aan je uitleggen zodat je precies weet wat het beste bij jouw wensen past.

Een uitbouw

Als eerste leggen we uit wat een uitbouw precies is. Dit houdt in principe in dat een buitenmuur daadwerkelijk wordt verplaatst. Hierdoor wordt er een vergroting van een al bestaande ruimte gecreëerd. Vaak is dit de keuken of de woonkamer waardoor er meer ruimte is op de begane grond. Een uitbouw neemt ruimte van de tuin in, waardoor deze aanzienlijk kleiner wordt.

Serre

Bij een serre kan er gekozen worden om de nieuwe ruimte te betrekken bij de huidige woonruimte, maar de serre kan er ook zonder doorbraak apart aan toegevoegd worden. Een serre heeft vaak veel glazen elementen zoals het dak en/of de wanden en deuren. Hierdoor valt er prachtig veel ligt in de woning.

Tuinkamer

Een tuinkamer lijkt veel op een serre. Maar waar de serre vaak wel onderdeel is van het huis, is een tuinkamer in die zin geen onderdeel van het huis. De kamer kan wel tegen het huis aan gemonteerd worden, maar kan ook los in de tuin geplaatst worden. De tuinkamer is een ruimte met (net zoals een serre) veel glas. Door de mogelijkheid om de kamer af te sluiten, maar ook omdat alles open gezet kan worden, kan je er de hele dag optimaal gebruik van maken.

Weet jij al waar je voor moet gaan? Om meer te lezen over een serre of een tuinkamer, kan je terecht op Metalura.nl