vloer isoleren

Vloer isoleren

De vloer isoleren is een bouwtechniek die wordt gebruikt om de temperatuur en het comfortniveau in een gebouw te verbeteren door isolatiemateriaal aan te brengen onder de vloer of in de vloerconstructie. Het hoofddoel van de vloer isoleren is om warmteverlies te verminderen, koude luchtinfiltratie te voorkomen en de thermische efficiëntie van een gebouw te verhogen. Hierdoor blijft de temperatuur in het gebouw stabieler, wat resulteert in een aangenamer binnenklimaat en lagere energiekosten.

Vloer isoleren: de verschillende materialen


De vloer isoleren met Icynene, een merknaam voor een soort spuitbare polyurethaan schuimisolatie, is een effectieve methode om thermische isolatie en luchtdichting te verbeteren. Vanwege zijn uitstekende isolerende eigenschappen en de mogelijkheid om zich aan te passen aan complexe of moeilijk bereikbare ruimtes, wordt Icynene-schuimisolatie vaak gebruikt voor vloerisolatie. 

De vloer isoleren met EPS Supearl-parels (ook wel geëxpandeerd polystyreenparels genoemd, een effectieve en energiebesparende methode om de thermische isolatie van een vloer te verbeteren. Het gebruik van EPS Suppearl-parels bij het isoleren van vloeren heeft veel voordelen, zoals uitstekende thermische isolatie, lichtheid, vochtbestendigheid en duurzaamheid. Deze parels kunnen worden gebruikt om een uniforme isolatielaag te creëren in holtes en ruimtes.

De vloer isoleren met PIF-isolatie is een isolatietechniek met een hoge isolatiewaarde, die weer goed is voor het verlagen van de gasrekening en voor meer wooncomfort zorgt. PIF-isolatiefolie is opgebouwd uit meerdere lagen warmte-reflecterend aluminium en wordt op afstand gehouden door luchtkamers die sterk zijn. Meer dan 90% van de koude of warmte wordt weerkaatst door aluminium. De luchtkamerfolie vermindert het warmteverlies door stilstaande lucht in de kamers.

vloer isoleren

Rendement vloer isoleren


Het rendement van de vloer isoleren kan aanzienlijk zijn en kan op verschillende manieren worden gemeten: Energiebesparing, Verhoogd wooncomfort, Verlengde levensduur van de vloerconstructie, geluidsisolatie, verhoogde waarde van ontroerend goed & Milieubijdrage. 

De prijs van de isolatie, de huidige energieprijzen en de verbetering van de energie-efficiëntie zullen bepalen of de vloer isoleren echt geld oplevert. De vloer isoleren kan in de meeste gevallen een rendement opleveren binnen enkele jaren of zelfs sneller.