boxspring bed

Boxspring bed aan het interieur in de slaapkamer toevoegen

Wil jij je slaapkamer een luxe uitstraling geven? Overweeg in dat geval de aanschaf van een boxspring bed. Een boxspring bed is het alternatief voor een klassiek ledikant. Verschil tussen beide beddensoorten is onder meer, dat de bekleding van een boxspring bed doorgaans van boven naar beneden loopt. Daar waar de omranding van een ledikant vaak ver boven de grond uitkomt. Juist de volledige omranding van het bed geeft de boxspring een luxe uitstraling. Een ander verschil is het feit dat een boxspring bed vaak standaard met een matras geleverd wordt. Daar je het matras bij een ledikant los zal moeten bestellen.  

boxspring bed

Elektrisch te bedienen boxspring bed 

Niet alleen heeft een boxspring bed een luxe uitstraling. Ook biedt deze je veel comfort! Kijk bijvoorbeeld eens naar de modellen met een elektrische bediening. Bij deze bedden is het onder meer mogelijk om het voeteneind of hoofdeind omhoog te laten komen. Ideaal, wanneer je regelmatig in bed ontbijt of hier aan het eind van de dag een boekje wilt kunnen lezen.  

Boxspring voor een of twee personen 

boxspring bed

Soms wordt ten onrechte gedacht dat een boxspring bed alleen geschikt is voor slaapkamers waarin je een tweepersoonsbed kwijt kunt. Een boxspring bed wordt echter ook als eenpersoonsbed aangeboden! Ideaal voor in de slaapkamer van je kinderen, voor in een studio voor studenten of voor in soortgelijke kleinere appartementen. Daarbij beweegt je partner mogelijk meer dan jij doet in de nacht. In zo’n situatie is het tegen elkaar aan schuiven van twee eenpersoonsbedden een optie.