Rome

De hoofdstad van het Romeinse Koninkrijk

Rome is de hoofdstad van Italië en het bestuurlijk centrum van de regio Lazio en de Citta Metropolitana di Roma Capitale. De stad heeft ongeveer 2,9 miljoen inwoners en het is de grootste stad van Italië. Door de stad stromen de Tiber en de Aniene die erg veel aandacht trekken van toeristen. Rome staat bekend om vele historische bezienswaardigheden. 

Rome

Pantheon

Het Pantheon is een van de meest kenmerkende Romeinse gebouwen in het centrum van Rome. Het is een antieke tempel die herbouwd is in de 2e eeuw na Christus. De open koepel heeft een doorsnede van 8,7 meter en zorgt voor de speciale licht- of regeninval. Deze ‘oculus’ was naast lichtbron bewust opgenomen in het ontwerp, zodat bezoekers van de tempel direct in contact konden komen met de hemel. Oorspronkelijk had het Pantheon een bronzen plafondbekleding. Deze zijn omgesmolten en volgens de geruchten door Bernini gebruikt om het baldakijn boven het graf van Petrus mee te maken. 

Sint-Pietersbasiliek

De Sint-Pietersbasiliek is een katholieke kerk en basilica major aan het sint-Pietersplein in Vaticaanstad. De kerk werd tussen 1506 en 1626 gebouwd in de late-renaissance op de plaats van de vroegere Circus van Nero in Rome. Het was de grootste kerk ter wereld tot 1989, toen de Basilique Notre-Dame de la Paix werd gebouwd. Deze kerk is een belangrijke bezienswaardigheid in Rome en het is ook erg populair. Er zijn verschillende tours rondom en in de kerk en je kunt zelfs ondergronds de kerk bewonderen.