Execution only hypotheek

Je eigen hypotheek afsluiten

Heb je voldoende financiële kennis dan is het mogelijk om je eigen hypotheek te regelen, dit betekent overigens niet dat je bij een execution only hypotheek helemaal aan je lot wordt achtergelaten. Heb je vragen ergens over dan kun je gewoon voor advies bellen, ook als je twijfelt halverwege kun je altijd besluiten om toch met een hypotheekadviseur in zee te gaan. Er zitten wel wat eisen aan vast om zelf een hypotheek te kunnen afsluiten. 

Voor wie is deze vorm geschikt?

Een execution only hypotheek is niet voor iedereen geschikt, je moet bijvoorbeeld echt een beginner op de huizenmarkt zijn en mag niet eerder een huis hebben gekocht. Je werkt in vaste dienst bij een werkgever en mag geen eigen zaak hebben, ook mag je de aankomende tien jaar nog niet met pensioen gaan. Kennis van hypotheken en financiële zaken is een must, ook gescheiden mensen kunnen geen gebruik maken van deze manier. Je regels als het ware zelf alle zaken rondom een hypotheek zonder advies.

Execution only hypotheek

Bepaal zelf welke hypotheek

Je moet zelf een inschatting maken bij een execution only hypotheek of de vorm goed bij je past, het is natuurlijk verstandig om ook aan de toekomst te denken mocht er iets veranderen in je financiële situatie. Het is niet de bedoeling dat je de hypotheek niet meer kunt betalen later. Denk er bijvoorbeeld aan als je werkloos wordt of arbeidsongeschikt. Met een toets wordt gekeken of je over voldoende kennis bezit om een hypotheek zelf af te kunnen sluiten.