Algenolie wordt met de dag populairder in Nederland

Algenolie is een product dat steeds meer verkocht wordt. De grootste reden hiervoor is, dat er steeds meer mensen kiezen om bewuster te leven en dan met name op het gebied van eten vlees en dierlijke producten bannen uit hun dieet. Omega 3 vetzuren zijn zeer belangrijke voedingstoffen die echter via vlees en dierlijke producten kunnen worden geconsumeerd.

Door bijvoorbeeld veganistisch te gaan eten is kun je deze vetzuren mislopen en is het belangrijk om andere producten te gebruiken die deze behoefte aanvullen. Algenolie in capsules is voor veel mensen een zeer aantrekkelijk product vol omega 3 vetzuren dat dierenvrij is en daarnaast ook nog eens zeer gezond is en bijdraagt aan een duurzaam voedingspatroon.

Algenolie wordt gekweekt en is een ‘schoon’ product

Algenolie is minstens zo rijk aan omega 3 vetzuren en wordt gekweekt op speciale algenboerderijen. Er worden hierbij geen pesticiden gebruikt en er zijn dan ook geen problemen met bijvoorbeeld vervuild water wat de kwaliteit van de algenolie kan beïnvloeden. Omega 3 vetzuren behoren tot een van de voedingsstoffen die zeer goed zijn onderzocht en het belang van deze vetzuren staan dan ook buiten kijf.

Leestip: De gezondheidsvoordelen van plantaardige omega 3

Voor de hart en bloedvaten zijn deze vetzuren essentieel en ook op het gebied van de algemene weerstand is het van belang dat het lichaam voldoende omega 3 vetzuren binnenkrijgt. Een capsule is zeer makkelijk te in te nemen en levert ook geen verdere uitdagingen op met het bedenken van maaltijden met deze vetzuren, doordat het vrijwel smakeloos is en daarmee geen invloed heeft op de smaak van de maaltijd na het innemen van een capsule.

Een capsule per dag is goed in het dagelijks leven in te passen

Een algenolie capsule bestaat uit tal van verschillende ingrediënten die allemaal een bijdrage leveren aan de positieve impact van dit product. De meest aanwezige ingrediënten zijn onder andere zonnebloemolie, water, plantenextract zoals bijvoorbeeld rozemarijn en in sommige gevallen ook gemodificeerd zetmeel.

Meer informatie: Testa Omega-3® website

De dosering die wordt aanbevolen is makkelijk bij te houden en bestaat meestal uit een capsule per dag. De meeste capsules zijn volledig vrij van conserveringsmiddelen en er zijn verder ook geen kleur of smaakstoffen toegevoegd. Het is meestal het prettigst en het makkelijkst om de capsule na het ontbijt of na de avondmaaltijd met een glas water in te nemen, zodat de capsules niet op een nuchtere maag opgenomen worden.