Soorten verbindingen gebruikt op eiken meubelen

Voor de langste tijd moesten houtbewerkers manieren bedenken om houten onderdelen te verbinden om meubels te maken. Dit was lang voor de moderne technologie en machines. Hun techniek omvatte het gebruik van het hout zelf om verschillende stukjes hout samen te voegen. Na verloop van tijd verbeterden de arbeiders hun vaardigheden om eiken te verbinden en gaven die kennis door aan de volgende generatie. Nu met behulp van de machines en jarenlange ervaring, kunnen meubelmakers van eiken panelen verschillende verbindingsmethoden gebruiken om meubels in een groot aantal te produceren. Sommige houtbewerkers gebruiken nog steeds traditionele verbindingen, maar de methode om de verbindingen te maken is veranderd. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten verbindingen die worden gebruikt in de meubelindustrie.

Veel voorkomende soorten eiken meubelverbindingen

De eenvoudigste van allemaal is de stootvoeg. Dit gewricht heeft weinig verbetering ten opzichte van eerdere gewrichten. Het gaat om twee meubeldelen die perfect in elkaar passen. De onderdelen worden vervolgens genageld of geschroefd om de verbinding te versterken. De volgende is de knock-down bevestigingsmiddelen. Dit wordt vaak gebruikt in flatpack-meubels. Het meubilair kan eenvoudig worden afgebroken en vervolgens weer worden opgebouwd. Tand- en groefverbindingen komen veel voor in vloeren. Ze worden gebruikt om lambrisering samen te voegen. Deze voeg wordt ook gebruikt bij het maken van meubels om eiken panelen aan elkaar te koppelen. Het ene deel heeft een groef terwijl het andere een tong heeft en de twee schuiven gewoon samen op hun plaats.

Moderne gewrichten versus traditionele gewrichten

Vroeger moesten houtbewerkers gebruik maken van wat ze toen hadden. Hoewel ze een aantal sterke verbindingen hebben gemaakt op hun eiken meubelen, zijn ze niet te vergelijken met moderne verbindingen. Machines helpen veel bij het maken van sterke gewrichten die tientallen jaren meegaan. De verbindingen zijn ook nauwkeuriger omdat metingen met machines worden gedaan. Het is nu ook gemakkelijk om meubels in massa te produceren, aangezien het meeste werk geautomatiseerd is. Houtbewerking is ook veel verbeterd, omdat elke belangrijke vaardigheid die in de loop van de tijd is ontwikkeld, wordt doorgegeven aan de volgende generatie.