cilinder-vervangen

Cilinderslot vervangen stappenplan

Ben je totaal niet handig? En nu moet je opeens een cilinderslot vervangen. Geen paniek, een cilinderslot vervangen is erg simpel. In dit stappenplan van 4 stappen leggen we je precies uit hoe je een cilinderslot moet vervangen. Lukt het nog steeds niet? Klik dan op de link van het filmpje onderaan de pagina.

Benodigdheden

Aangezien je voor het vervangen van een cilinderslot de deur niet uit de scharnieren hoeft te halen, heb je alleen een kruiskop/platte schroevendraaier nodig en de sleutels die bij het oude en nieuwe cilinderslot horen.

Stap 1: Borgbout verwijderen

Aan de zijkant van de deur, onder het nachtschoot zit een schroef of bout in de deur. Deze borgbout kan er uitgedraaid worden met een kruiskop of met een platte schroevendraaier. Draai de bout er helemaal uit.

Stap 2: sleutel insteken

Wanneer de borgbout is verwijderd kan je de sleutel in het oude cilinderslot steken. Door iets naar links of rechts te draaien zal je voelen dat je het cilinderslot naar je toe kan trekken. Wanneer je een knopcilinder gaat vervangen kan je natuurlijk gewoon aan de knop draaien.

Blijft het cilinderslot vast zitten? Dan kan je het beste het beslag een beetje los draaien, hierdoor komt meestal het cilinderslot wat losser te zitten.

Stap 3: vervangen

Het cilinderslot vervangen is bijna klaar, nog maar 2 stappen. Stop het nieuwe cilinderslot in het gat waar je het oude cilinderslot net uit hebt gedraaid. Draai de sleutel of knop weer iets naar links zodat het cilinderslot helemaal in de deur past.

Stap 4: borgbout vastmaken

De laatste stap! Je hoeft alleen nog maar de borgbout vast te zetten. Let wel op dat de borgbout in het gaatje gaat wat in het midden van het cilinderslot zit. Vergeet ook niet om je deurbeslag weer vast te zetten wanneer je dit los hebt gehaald.

Voilà, zo eenvoudig is het. Dit is het 4 stappenplan cilinderslot vervangen voor dummy’s.  Nog niet gelukt, bekijk dan deze video.