kunststof gevelbekleding

De voordelen van kunststof gevelbekleding

De buitenkant van een woning of bedrijfspand is wat iedereen als eerste ziet. Hoewel we altijd veel tijd besteden aan het interieur is de buitenkant soms net zo belangrijk. Daarom is gevelbekleding ook iets om goed over na te denken. Met name kunststof gevelbekleding is razend populair tegenwoordig.

kunststof gevelbekleding

Gevels van hout

De gevels van hout ken je misschien wel van de chalets. Deze houten huisjes zien we veel in skigebieden maar houten gevels komen ook voor in Scandinavische landen en we zien ze steeds meer in Nederland, op allerlei plekken. Hout geeft een luxe en dure uitstraling en is daarom populair. Hout is echter ook prijzig, moeilijk te onderhouden en niet bepaald duurzaam in alle gevallen. Er zijn namelijk heel veel houtsoorten. Een goed alternatief op hout is kunststof.

kunststof gevelbekleding

Het lijkt net echt

Een gevel van kunststof is – mits van goede kwaliteit – amper van echt hout te onderscheiden. Een kunststof gevelbekleding met houtlook is erg populair in Nederland om verschillende redenen. Het kan veel beter tegen ons wispelturige klimaat. In Nederland kunnen we twee weken extreme hitte hebben en dan weer een maand hagel. Daar moet de gevel wel tegen kunnen. Kunststof is nu eenmaal duurzamer dan hout. Het heeft bovendien veel minder onderhoud nodig. Een gevel van kunststof hoef je niet vaak te vervangen en ook niet vaak te behandelen. Hout daarentegen moet je zeer geregeld behandelen anders wordt het hout lelijk en moet je investeren in een nieuwe gevel. Kunststof is het dan ook in een rap tempo aan het winnen van hout.