Vlakke lichtkoepel

Een vlakke lichtkoepel is esthetisch verantwoord

Anders dan een traditionele lichtkoepel is een vlakke lichtkoepel een sieraad voor je gebouw. Zowel op een woning als een bedrijfspand is een vlakke lichtkoepel een esthetisch verantwoorde uitbreiding. Dat komt doordat dit soort lichtkoepels aan de buitenzijde van het pand nauwelijks opvallen. Anders dan de traditionele lichtkoepels, die door hun hoge bolle vorm van buitenaf goed zichtbaar zijn, is een vlakke lichtkoepel plat. Dat geeft het pand een strakke en nette uitstraling. Maar er zijn meer voordelen ten opzichte van een bolle lichtkoepel van kunststof. De koepel is gemaakt van hoog rendement glas. Dat betekent dat er geen warmte verloren gaat.

Vlakke lichtkoepel

Vuil verdwijnt vanzelf van een vlakke lichtkoepel

Een vlakke lichtkoepel ligt niet helemaal plat op het dak. Er is een hoek van een paar graden ten opzichte van de horizon. Door die hoek kan regenwater gemakkelijk van het glas aflopen. Het glas heeft een speciale coating, waardoor ook vuil zich niet kan hechten. Dat betekent dat het vuil samen met het regenwater van het glas af rolt. Bij een conventionele lichtkoepel kan het in de zomer binnen in het pand behoorlijk opwarmen door de zon. Een vlakke lichtkoepel is verkrijgbaar met zonwerend glas of met een zonnescherm. Er zijn ook vlakke lichtkoepels die open kunnen om frisse lucht binnen te laten.

Vlakke lichtkoepel

Vlakkelichtkoepel.nl levert kwaliteitsproducten

Als je een vlakke lichtkoepel of een lichtstraat op je pand laat plaatsen komt dat ook het binnenklimaat ten goede. Daglicht is beter voor mensen dan kunstlicht. Het is ‘rijker’, wat wil zeggen dat er een breder spectrum aan licht naar binnen komt. Daar worden mensen energieker en vrolijker van. Ook helpt het om een goed dag-nacht ritme in stand te houden. Misschien klinkt dat gek, maar door meer daglicht overdag kun je ’s-nachts dus beter slapen.