Minimale onderhoud

Ga ook voor een minimale onderhoud door kunststof te kiezen

Kiezen tussen veel en minimale onderhoud zou toch makkelijk moeten zijn? Zelf zou ik het antwoord wel weten. Zeker je woning kan aardig wat onderhoud vergen en dat brengt natuurlijk een stevig prijskaartje met zich mee. Dan heb ik het alleen al over het schilderwerk. Doordat het hout wordt blootgesteld aan de weersinvloeden, heeft het aardig wat te lijden. Met behulp van een laag verf kan je het hout beschermen. Alleen moet het om de vijf jaar wel weer geschuurd en geschilderd worden. Gelukkig is daar een oplossing voor gevonden.

Kunststof

Minimale onderhoud door kunststof

Zelf zou ik er niet opgekomen zijn om mijn houten boeidelen te vervangen door de kunststof variant. De laatste acht jaar heb ik ze altijd netjes laten schilderen tot de familiereünie. Daar kwam namelijk ter sprake dat ik weer binnenkort een schilder moet laten komen. Mijn oom had hetzelfde probleem, totdat hij zijn houten boeidelen liet vervangen. Het hout begon tekenen van houtrot te geven, waardoor hij om advies ging vragen. Hierbij gaven ze hem eigenlijk twee opties. Of vervang stukken van het hout of vervang het hout in zijn geheel door kunststof. Het kunststof zou namelijk meerdere voordelen hebben tegenover hout. Eén daarvan is het minimale onderhoud.

Modern

Zo vertelde hij dus dat hij voor kunststof had gekozen. Nu hoeft hij ze niet meer te laten schilderen of zorgen te maken dat er schimmel of houtrot ontstaat. Dit klonk me natuurlijk als muziek in mijn oren en vroeg ik waar hij ze vandaan had gehaald. Zo kwam ik eigenlijk bij Keralit terecht. Zij geven je niet alleen tien jaar garantie, maar je hebt ook nog eens de keuze uit meer dan tien verschillende kleuren. Doordat het kunststof een stuk duurzamer is, was ik snel overgehaald. Wellicht is het voor jou ook wel interessant om eens te kijken naar kunststof boeidelen. Het kan je namelijk zo een hoop geld besparen.