Gloeilampen of LED lampen?

Gloeilampen – Gloeilampen zijn iets minder duur dan leds. Ze hebben echter nog steeds een kostprijs in termen van energie. U moet ook bedenken dat gloeilampen, wanneer ze buiten worden gebruikt, de neiging hebben om nog slechtere prestaties te leveren dan LED’s. In feite produceren veel LED Inbouwspots meer licht dan gloeilampen, maar niet veel meer. In sommige gevallen hebben gloeilampen zelfs minder licht dan hun LED tegenhangers.

 De prestatie van LED lampen

Wanneer u de prestaties van LED- en gloeilampen op een andere schaal bekijkt, lijken de prestaties van LED’s in feite bijna identiek aan de prestaties van gloeilampen. Zowel LED- als gloeilampen presteren ruwweg hetzelfde – beide geven u een vergelijkbare hoeveelheid licht. Ze hebben ook allebei een veel kleinere impact op het milieu, in vergelijking met LED’s.

Als het om verlichting gaat, lijkt dit misschien niet zo belangrijk. En dat is het ook niet, vooral als je denkt aan de milieueffecten van elektriciteit. Maar het is belangrijk om te weten dat LED’s een veel kleinere impact hebben op het milieu dan traditionele verlichting.

Conclusie, haal LED lampen voor o.a. lage energie kosten

Of u nu kiest voor LED-verlichting of voor LED Inbouwspots, de prestaties van deze lampen zullen vrijwel identiek zijn. Als u echter op zoek bent naar een betere prestatie dan wat u krijgt van traditionele verlichting, kies dan voor LED-verlichting.

Maar zo eenvoudig is het niet – sommige LED-lampen werken goed voor specifieke verlichtingssituaties, en sommige niet. Dit is nog een reden waarom u moet kijken naar de prestaties van deze lampen, zodat u de best mogelijke prestaties voor uw toepassing krijgt.

Aan het eind van de dag, het komt neer op de prestaties van deze lichten voor de specifieke taak van verlichting. Dit is belangrijk omdat het soms beter zal zijn om LED-lampen te gebruiken dan gloeilampen. Dit komt omdat LED-lampen goedkoper zijn en LED-lampen, bij gebruik binnenshuis, beter zullen presteren. Het is dus belangrijk om te kijken naar de prestaties van deze LED-lampen, wanneer ze worden gebruikt in specifieke toepassingen.