Heb je een grote tuin nodig voor een hottub?

Vaak vragen mensen zich af of zij een grote tuin nodig hebben voor een luxe hottub, maar vaak is dit helemaal niet nodig. Vooral als je met weinig huisgenoten samenwoont, is een kleine hottub dus al genoeg. Uiteraard moet hier wel wát ruimte voor nodig zijn, en een balkon is vaak te klein voor een hottub. In principe is het niet onmogelijk om een hottub te hebben op een dakterras/balkon, maar dan moet het wel een ruim balkon zijn. Je wilt namelijk wel nog zitten op het terras zelf. Als je gewoon een rijtjeshuis hebt, moet een hottub geen probleem zijn voor in de tuin. Buren hebben hier geen last van, omdat het geen geluid maakt of stinkt.

Geen tuin, wel een hottub

Als je geen tuin hebt, kan je alsnog wel regelmatig gebruik maken van een hottub. Denk bijvoorbeeld aan het gaan naar de spa, of misschien heeft een vriend/vriendin van je er wel een in zijn/haar tuin staan. Ook kan je ervoor kiezen om een bad te bouwen in de badkamer, alhoewel dit natuurlijk niet precies een hottub is kan je het wel lekker warm maken en ervoor kiezen om bijvoorbeeld een apparaat te installeren dat bubbels creëert.  Een dag naar de spa is ook niet verkeerd, omdat je daar ook volledig tot rust kan komen. Vaak zijn er nog andere dingen naast hottubs waar je gebruik van kan maken, zoals bijvoorbeeld een ijsbad of zwembad.

Zelf een hottub bouwen

Als je technisch bent en houdt van dingen bouwen, dan kan je ervoor kiezen voor een hottub maken. Vaak is dit niet heel erg moeilijk en zo gedaan. Ook zijn er jacuzzi’s  die opblaasbaar zijn, waardoor je zoiets al snel geregeld hebt in de tuin. Een jacuzzi is niet hetzelfde als een hottub, maar komt in de buurt.