Helder beeld voor een goede boodschap

Er zijn over de hele wereld veel led schermen die veel licht geven. Er zijn zoveel soorten en maten dat veel bedrijven ze voor de reclame aanschaft. Hier in Nederland staan de meeste L2L-ledscreens langs de snelweg. Zeker als je langs Schiphol en Amsterdam rijdt. Daar zijn er soms wel zoveel dat het soms de hele weg verlicht. Over de hele wereld zijn er dan ook plekken die bekend staan om de hoeveelheid ledschermen die er dan staan en hangen. Een van de bekendste plekken is Times Square in New York, Amerika. 

Bekende plekken vol met led lichten

De meeste mensen kennen Times Square wel. Daar zijn zoveel Ledschermen dat je elke keer afgeleid wordt door de hoeveelheid. Maar in China kunnen ze er ook wat van. Daar is in een winkelcentrum van de stad Xi-an het grootste Ledscherm van de hele wereld, namelijk 1200 vierkante meter. In zulke steden is het zo groot en mooi dat je op het eerste zicht niet eens doorhebt dat het een scherm is. Vaak zijn er ook bewegende beelden in 3D, dat het net lijkt alsof er een beest uit het scherm kan springen. Er wordt zoveel mee gedaan dat het overal in de wereld wel te zien is.

Intens veel verschillende soorten

Er zijn zoveel verschillende groottes en soorten, dat je elke keer wel weer nieuwe soorten ziet. De meeste zijn een vierkant of rechthoekig, maar er zijn ook veel aparte vormen. Denk maar aan een cirkel of een driehoek. Daarbij is de keuze dan ook groot en is de drempel om ze aan te schaffen een stuk kleiner. De meeste schermen kunnen zelf op maat gemaakt worden zoals de koper ze graag wilt hebben. Ook zijn er soorten die je aan het plafond kan hangen en kan gebruiken als een lamp in een ruimte. Meestal komt dit voor in grote winkelcentra’s.