Tuinstoelen 

De tuinstoelen zijn samen met de tafels onmisbare inrichtingsaccessoires voor wie zijn tuin inricht en ervoor wil zorgen dat we een bepaalde stijl en een extra vleugje klasse hebben. Afhankelijk van het gebruik dat u wilt gebruiken, heeft u de keuze uit verschillende soorten stoelen. Ze verschillen in ontwerp, maar ook in vorm, maat en comfort. Stoelen zijn een accessoire dat zeker in de zomer niet mag ontbreken in een tuin of op een terras. De buitenstoelen kunnen worden gebruikt om buiten te dineren, te ontspannen of zelfs te slapen. 

Als het om meubelaccessoires gaat, zijn stijl en design belangrijk en kunnen ze het verschil maken. Of je nu een losse stoel of een tuinset koopt, het is goed te kiezen voor een comfortabel, maar praktisch en weerbestendig model. Veel tuinstoelen voor buiten kunnen eenvoudig worden verplaatst of gestapeld om ruimte te besparen. Het is daarom goed om ook aandacht te besteden aan het materiaal dat je hebt gekozen. Tuinstoelen zijn outdooraccessoires die worden blootgesteld aan zon, regen en verschillende temperatuurschommelingen en niet altijd even gemakkelijk te verzorgen zijn. Het noodzakelijke onderhoud is dus een aspect dat niet over het hoofd mag worden gezien. 

De 3 criteria voor het kiezen van een tuinstoel 

Eerste criterium: comfort en stijl 

Kies een model met een zitbreedte en -diepte die passen bij uw fysieke conditie. Ook het materiaal speelt een belangrijke rol. Als de Textilene-modellen comfortabeler zijn, bieden de andere materialen de mogelijkheid tot maatwerk met zitkussens of kussens met rugleuningen. Een optie voor meer comfort zijn armleuningen, waar stapelbare tuinstoelen vaak mee zijn uitgerust. Esthetiek en stijl van de tuinstoelen kunnen in combinatie worden gekozen, maar ook in tegenstelling tot die van de tuintafel, om een ​​ongewoon en buitengewoon effect te bereiken. Van de natuurlijke houttint tot het chique ontwerp van geweven hars tot de smeedijzeren vintage of de verfijnde moderniteit van staal en aluminium … Het materiaalaanbod is zo breed als de beschikbare kleuren. Last but not least heeft de beschikbare ruimte invloed op de uiteindelijke selectie. In die zin zijn de stapelbare stoelen ideaal ruimtebesparend. 

Tweede criterium: materiaal 

Afhankelijk van de stijl van uw tuinmeubelen, maar ook van de prijs en onderhoudseisen heeft u de keuze uit vele materialen. 

Houten tuinstoel 

De houten tuinstoel fascineert door zijn natuurlijke stijl en weerstand. U kunt kiezen tussen verschillende Europese essences (grenen, acacia, eiken, enz.) Of exotisch hout (teak, Itauba, Cumaru, enz.). De samengestelde houten tuinstoelen zijn gemaakt van houtvezel en kunststof, een mengsel waardoor ze rotvrij zijn zonder het risico op schilferen of barsten. Ze hebben geen speciaal onderhoud nodig. 

Stalen tuinstoelen 

Stalen tuinstoelen zien er uiterst modern uit. Roestvrij staal is niet bang voor water of ultraviolette straling. 

Tuinstoelen gemaakt van aluminium 

De eveneens moderne tuinstoelen van aluminium kenmerken zich door een slechte weersbestendigheid (regen, vorst, hitte) en corrosie. Ze zijn licht en daardoor erg handig om te verplaatsen, maar kunnen door een harde wind gemakkelijk omvergeworpen worden. 

Smeedijzeren tuinstoelen 

Het zijn de landelijke en romantische stoelen bij uitstek. Bijzonder solide. Tuinstoelen van hars Dankzij het plastic materiaal (polypropyleen, polyethyleen) waarvan ze zijn gemaakt, zijn de tuinstoelen van hars licht, rotbestendig en weerbestendig. Ze zijn erg zuinig, vooral in de met hars geïnjecteerde versie. De geweven hars, ook wel polyrotan of synthetische rotan genoemd, reproduceert op aangename wijze het weven van rotan. 

Tuinstoelen van textiel 

Textilene is een stof gemaakt van een polyester vezelstof die zeer goed bestand is tegen slecht weer en UV-straling. Met een frame van hout, staal of aluminium is de stoel met zitting en rugleuning van textiel bijzonder comfortabel. Nog een pluspunt: water en zeep zijn voldoende om te reinigen. 

Derde criterium: afmetingen Zitdiepte en breedte 

Een tuinstoel met een diepe en brede zitting biedt meer comfort dan een kleiner model, maar is ook omvangrijker. Het heeft echter geen zin om een ​​stoel te kiezen die te diep is voor het lichaam, omdat dit ongemak kan veroorzaken. 

De zithoogte is de afstand die de zitting van de vloer scheidt en moet voldoende zijn voor de hoogte van de tafel waarnaar deze vervolgens wordt gecombineerd. De hoogte van een hoge cocktailtafel moet bijvoorbeeld 75 cm zijn en een klassieke tuinstoel 46 cm.