Waar moet je op letten bij een gietvloer?

Wanneer u gietvloeren bekijkt, zijn er een paar dingen die u in gedachten moet houden. Bijvoorbeeld of de vloer vlak is. Hieronder leggen wij alle details uit waar u op moet letten voor u gietvloeren koopt:

Zorg dat de vloer vlak is

Ten eerste moet u ervoor zorgen dat de vloer vlak is. Als dat niet het geval is, krijgt u een ongelijk oppervlak dat moeilijk schoon te maken en te onderhouden is. Hoe je ervoor kan zorgen dat de vloer vlak is, is vrij gemakkelijk op te lossen met een waterpas. Mocht u er niet zeker van zijn, raadpleeg dan altijd een professional.

Check of de vloer goed is afgedicht

Ten tweede moet u controleren of de vloer goed is afgedicht. Als dat niet het geval is, kan vocht binnensijpelen en de vloer aantasten. U kunt dit laten controleren door een professional of zelf met de juiste benodigdheden. Zoek op hoe u dit precies moet doen thuis.

Controleer op scheuren en andere schade

Ten slotte moet u controleren op scheuren en andere beschadigingen. Als die er zijn, moeten ze worden gerepareerd voordat de vloer kan worden gebruikt. Scheuren en beschadigingen kunnen er ook voor zorgen dat de vloer sneller kapot of stuk gaat en kan ook voor bijvoorbeeld waterschade zorgen.

Dit zijn slechts een paar van de dingen die u in gedachten moet houden als u gietvloeren bekijkt. Zorg ervoor dat u ze allemaal in aanmerking neemt voordat u uw definitieve beslissing neemt.

Bron: Martijn de Wit Vloeren