cilinderslot

Waarom een knopcilinder onmisbaar is

Een knopcilinder is onmisbaar in jouw woning. Met een knopcilinder beveilig jij namelijk jouw woning en bovendien is het voorzien van veel gemak. Ideaal voor jouw buitendeur. Wij vertellen jou alles over de knopcilinder, zodat jij weet waarom en welke je aan moet schaffen.

De voordelen ervan

Een knopcilinder is een buitendeurslot, waarbij er aan één kant een draaiknop en aan de andere kant een sleutelgat zit. De knop wordt aan de binnenzijde van de deur geplaatst. Het voordeel hiervan is dat je jouw deur gemakkelijk kan openen als er bijvoorbeeld visite, een pakketbezorger of iemand anders aan de deur staat. Ook bij brand of paniek is het ideaal. Je hoeft geen sleutel meer te zoeken en bovendien valt jouw deur automatisch weer in het slot, als je hem dicht doet. Geen zorgen meer over een inbreker. Om daadwerkelijk ervan verzekerd te zijn dat er geen inbreker meer binnenkomt zal je een SKG** of *** gekeurd cilinderslot met knop moeten kiezen. Bij een SKG2 gekeurd slot ben je namelijk minimaal 3 minuten beveiligd tegen inbrekers en bij een SKG3 gekeurd slot wel minimaal 5 minuten.

Verder is een knopcilinder geschikt voor wel bijna iedere deur. Je kan hem in diverse maten kopen en eenvoudig toepassen op jouw voor- of achterdeur, schuurdeur, hekwerk of de deur op jouw jacht of schip. Daarnaast is gelijksluiting mogelijk, als je meerdere knopcilinders van hetzelfde merk en type aanschaft. Zo zit je niet meer te knoeien met een zware sleutelbos, waar je de juiste sleutels tussen moet zoeken. Ook heb je knopcilinders met certificaat, zodat jouw sleutels niet zomaar gekopieerd kunnen worden. Zo heb je geen zorgen meer als je jouw sleutels uitleent aan de buren, de schoonmaakster of iemand anders en je op vakantie of een dagje weg gaat. Wil je een andere knop, omdat deze niet meer bij de deur past of deze versleten is? Je kan de knop ook los bestellen. Al met al zitten er dus genoeg voordelen aan een knopcilinder.

Welke heb ik nodig?

Wil je een knopcilinder aanschaffen, dan is het handig om te weten welke je nodig hebt. Als eerste zal je de juiste maat moeten kiezen. Meet hiervoor de lengte van het oude cilinderslot op, zodat je zeker weet dat hij past en het gat in de deur niet aangepast hoeft te worden. Je meet de lengte vanaf het boutgat naar links en naar rechts en vervolgens heb je de twee juiste maten. Daarna ga je bedenken in hoeverre je jouw woning beveiligd wilt hebben. Met een SKG 2 slot ben je zwaar beveiligd, maar niet tegen kerntrekken. Met een SKG 3 cilinderslot ben je wel beveiligd tegen kerntrekken en dat ook nog eens langer. Hierbij zal je dus een veiliger gevoel hebben en langer met het slot doen, ondanks dat deze duurder is.  

Kerntrekken is een veel voorkomende inbraakmethode, waar bijna geen enkele woning in Nederland tegen beveiligd is en het is bovendien ook een eenvoudige methode. Om zeker te zijn dat er geen inbrekers binnen zullen komen en je dus met een veilig gevoel weg kan of kan gaan slapen, zal je een SKG 3 beveiligde knopcilinder moeten kiezen. Daarnaast moet je checken of er in jouw deur glas of een brievenbus zit. Als dit zo is zal je een cilinderslot met anti-manipulatieknop moeten kiezen. Dit zorgt er namelijk voor dat inbrekers niet zomaar binnen kunnen komen. Bij deze knopcilinder zal je tijdens het draaien een knop ingedrukt moeten houden of knopjes die erop geplaatst zijn indrukken. Zo kunnen inbrekers niet zomaar via de brievenbus of door het glas in te tikken, de knop omdraaien. Wil je een cilinderslot met certificaat, let dan ook op dat je een knopcilinder met certificaat aanschaft. Bij niet alle knopcilinders heb je namelijk een certificaat.

Nu je weet welk cilinderslot met knop je moet kiezen, kan je deze ook daadwerkelijk aanschaffen. Zo voorzie je jouw deur van gemak en een zware inbraakwering. Je hoeft je nooit meer ongerust te maken over inbrekers en het zoeken naar de juiste sleutel hoeft ook niet meer. Je zal nu wel op tijd zijn voor jouw pakketjes en de visite zal niet meer heel lang hoeven wachten voor jouw deur. Zo zal je een stuk rustiger en veiliger leven.