Winkelen

Is er bij jou in de buurt een beton cire shop? De meeste mensen weten dat niet eens. Dat kan twee oorzaken hebben: ofwel wonen ze in een afgelegen dorp en ligt de eerstvolgende beton cire shop in een ander nietszeggend, afgelegen dorp, ofwel wonen ze in een grote stad, zoals Amsterdam of Rotterdam, waarin zoveel winkels zijn dat ze niet precies zouden weten waar de beton cire shop of metal stuc shop is.

Vergeten

Misschien zijn ze wel eens langs de beton cire shop gefietst, maar dat onthoud je dan vaak niet. Dan net op het moment dat je beseft dat je zelf naar zo’n winkel moet, denk je: ik heb hem laatst gezien, maar waar? Dat kan dan heel frustrerend zijn. Natuurlijk kan je altijd op internet opzoeken waar een beton cire shop ligt bij jou in de buurt. Google maps ordent ze vaak op afstand, waarbij de dichtstbijzijnde winkel bovenaan wordt gezet. Ook kan je vaak de openingstijden en het adres zien, zodat je meteen weet of je dat moment nog langs kan gaan of dat je een paar dagen moet wachten.

Handigheden

Desalniettemin kan het vervelend dat je dan internet als hulpmiddel nodig had om de beton cire shop te vinden. Het liefst weet je het namelijk gewoon zelf. Internet is dan wel een handig middel om dit soort dingen op te zoeken, maar we kunnen ons ook afvragen of we niet eigenlijk alsmaar dommer worden. Omdat we ons bewust zijn van het feit dat we google of andere websites als stok achter de deur hebben, is er geen noodzaak meer om zaken daadwerkelijk te onthouden. Wie weet heeft dat evolutionair gezien wel veel invloed, en hebben we over een aantal duizenden jaren alleen nog maar een geheugen dat gaat over de zeer korte termijn. Voor je herinneringen van langer dan twee weken geleden moet je dan misschien ook wel op Google kijken.