De voordelen van een dakinspectie

Jouw dak heeft behoorlijk wat te lijden. Door het jaar heen wordt een dak namelijk blootgesteld aan diverse weersomstandigheden. De meeste soorten dakbedekking zijn hier inmiddels goed tegen bestand. Zo gaan dakpannen meestal 30 tot 50 jaar mee. Dakbedekking voor een plat dak gaat vaak 25 tot 40 jaar mee. Door deze lange levensduur denken veel mensen dat een dakinspectie niet nodig is. Toch is dit wel aan te raden. Er zitten namelijk een aantal voordelen vaan een dakinspectie. Welke voordelen dit zijn? Dakdekker aan Huis zet ze hier op een rijtje.

Je bent een daklekkage vaak een stap voor
Dakbedekking kan beschadigen. Zo kan een dakpan barsten. Ook kan er een scheurtje ontstaan in de bedekking van jouw platte dak. Dit kan onder meer door het weer komen. Zo kan hitte ervoor zorgen dat dakbedekking uitdroogt. Hierdoor is de kans op scheuren aanwezig. Inspecteer je jouw dak met regelmaat? Dan valt dit je ongetwijfeld op. Grijp in het geval van schade direct in. Mogelijk ben je een lekkage zo een stap voor.

Je verlengt de levensduur van dakbedekking 
Een dakinspectie heeft ook een positieve invloed op de levensduur van jouw dakbedekking. Inspecteer je jouw dakbedekking nooit? Ga er dan niet vanuit dat de maximale levensduur ook bereikt wordt. De kans is namelijk groot dat de dakbedekking dan veel eerder ‘op’ is. Bij een dakinspectie komen zwakke plekken aan het licht. In dat geval kunnen er vaak nog herstelwerkzaamheden uitgevoerd worden. Je hoeft zodoende minder snel jouw dakbedekking te vervangen.

Zelf doen of laten doen?
Veel mensen inspecteren hun dak zelf. Dit kan, maar het is niet altijd even verstandig. Als leek weet je ongetwijfeld niet waar je precies op moet letten. Hierdoor zie je schade mogelijk over het hoofd. Wil je dit voorkomen? Laat dakinspectie dan over aan een dakdekkersbedrijf uit Nieuwegein. Hij weet namelijk wel waar hij op moet letten. En in het geval van schade kan hij ook nog eens direct ingrijpen.